Onderscheidend en eigenwijs, altijd op zoek naar niches

Ivo Eijzinga, oprichter en eigenaar van AAA Display vertelt vol passie over zijn vak. “Ik ben altijd bezig met innovatie. Nét dat product kunnen aanbieden waar een ander niet aan denkt. Dat geeft me energie.” Bedrijf AAA Display, dat sinds 13 jaar actief is, richt zich met haar activiteiten op standbouw, beursdisplays en de inrichting van beursstands. 

Ontwikkelingen in de branche
“Het is er de laatste jaren niet gemakkelijker op geworden,” vertelt Eijzinga. “Waar ik voorheen een twintigtal serieuze concurrenten om me heen had, die allemaal op een goede manier met hun vak bezig waren, lijken het er nu soms wel 200 te zijn. Wat er speelt? Er is een ware prijzenslag gaande, bij sommige partijen lijkt kwaliteit ondergeschikt te zijn aan prijs. En daar werk ik pertinent niet aan mee, omdat ik geloof dat dit geen basis is voor een gezonde ontwikkeling van de markt. Klanten willen uiteindelijk tóch een product dat werkt, omdat het ook op de lange termijn, hoogwaardige kwaliteit biedt. Daarom laten we ons niet meeslepen in prijzenoorlogen.”

AAA Display

De innovaties
“We proberen continu wat anders aan te bieden dan de rest. Omdat we niet zelf produceren, ben ik helemaal vrij in mijn adviezen richting mijn klanten. Want, soms is de oplossing die uit eigen fabricaat komt niet altijd de beste oplossing voor de klant. Nieuw is bijvoorbeeld de pop-up beurswand Stretch: een spinwand die bekleed is met doek en pezen, waardoor het eindresultaat superstrak is. Dat is echt een verbetering ten opzichte van bijvoorbeeld de Softimage systemen waaraan stof met klittenband is bevestigd. Ook verkopen we als eerste in Nederland de grote beurswand ‘Fabric Premium’ waarbij er tot wel 18m² beurswand in één koffer vervoerd kan worden.”

“Verder verhuren we vitrinekasten, posters en presentatiepanelen. Vooral aan gemeentes en projectontwikkelaars. Daarnaast krijgen we regelmatig aanvragen voor lichtgewicht presentatiewanden in vliegtuigen. Zo ontstaat ons assortiment min of meer, omdat ik vraag krijg uit de markt. En als het desbetreffende product, dat nergens te verkrijgen is, dan is dat mijn trigger om daar verandering in te brengen,” aldus de bevlogen eigenaar van AAA Displays.

Tekst: Susan Moonen  |  Beeld: AAA Display